Over ons

Mijn passie is professionals leren in minder tijd heldere, kernachtige teksten te schrijven. Ik vind het elke keer mooi om in een training te ervaren hoe het schrijvers helpt direct tot de kern te komen.

Hetty van Esch

Mijn passie is professionals leren in minder tijd heldere, kernachtige teksten te schrijven. Vanuit mijn studie Engels in Utrecht ben ik gewend teksten tot op het bot te ontleden. Mijn Pedagogiek Leiden achtergrond, aangevuld met jaren ervaring als trainer, staan garant voor een perfecte kennisoverdracht.

De combinatie teksten ontleden / aanscherpen en kennisoverdracht is inmiddels mijn speerpunt. Dit kreeg een extra dimensie toen ik in februari 2011 op kennismakingsbezoek was bij Barbara Minto in London. Zij verkoos mij tot haar opvolger om in Nederland haar Minto Pyramid Principle concept te trainen.

Ik vind het elke keer mooi om in een training te ervaren hoe het schrijvers helpt direct tot de kern te komen. Het Minto Pyramid Principle is vooral een manier van denken. Als je niet helder kunt denken, kun je ook niet helder schrijven.

Het geeft mij een kick als mensen de confrontatie met hun eigen teksten aandurven. Als ze zichzelf de spiegel durven voorhouden en op een andere manier gaan denken over schrijven. Als dat lukt in een training, dan ben ik tevreden. Die eerste bewustwording is de belangrijkste stap naar betere en effectievere communicatie.

Mijn deelnemers gaan als blije mensen de deur uit. Dit verklaart mijn passie!

hetty van es

“Hetty is an enthusiastic teacher of my Minto Pyramid Principle concept. She herself understands the Principle thoroughly and because of her qualities as a teacher, she is perfectly able to convey my message. I can heartily recommend her as being an involved teacher who does not stop explaining before everybody in the course understands my concept.”

Barbara Minto

Download onze brochure en kom alles te weten over het Minto Pyramid Principle

Uw naam*